Окремі проблеми реалізації відповідальності за скоєння міжнародних злочинів - Лемешко, О. М.; Стрілець, М. В. (Правничий вісник Університету «КРОК», 2018)
Статтю присвячено окресленню ключових проблемних аспектів реалізації відповідальності за вчинення міжнародних злочинів, зокрема в контексті закріплення останніх у Римському статуті Міжнародного кримінального суду. Зважаючи на підвищену небезпечність для всієї світової спільноти таких кримінально-правових діянь, як міжнародні злочини, наголошено на необхідності звернення посиленої уваги на пошуки вирішення існуючих перешкод у реалізації відповідальності за їх вчинення.