Специфіка професійного самоставлення працівників підрозділів превентивної діяльності національної поліції - Шевченко, Л. О.; Шоломін, О. Ю. (Правничий вісник Університету «КРОК», 2018)
У статті розглянуто особливості професійного самоставлення працівників підрозділів превентивної діяльності поліції на різних етапах профессіогенезу. Встановлено, що вони в цілому позитивно ставляться до себе як до професіонала, оцінюють свою діяльність як соціально значущу. Для першокурсників характерна внутрішня конфліктність професійного самоставлення. Поліцейським з досвідом роботи властиво переживання єдності своєї особистості з обраною професією.