Причини професійної деформації співробітників поліції: соціально-психологічний аспект - Ярещенко, О. В.; Нестеренко, М. О. (Правничий вісник Університету «КРОК», 2018)
У статті розглянуто соціально-психологічний аспект причин професійної деформації співробітників поліції. Зазначено, що професійна деформація співробітника поліції являє собою значущі зміни індивідуально-особистісних якостей фахівця у ході виконання ним професійної діяльності. До причин, що обумовлені специфікою діяльності правоохоронних органів та викликають професійну деформацію, автором віднесено: детальна правова регламентація діяльності; наявність владних повноважень стосовно громадян; професійна корпоративність; підвищена відповідальність за результати своєї діяльності; психічні та фізичні перевантаження; екстремальність діяльності; організаційні причини; необхідність у процесі виконання службових завдань вступати в контакт із правопорушниками; відсутність належного психологічного супроводу життєдіяльності співробітників поліції.